Så hittar du den perfekta grillen | bloggtips

bloggtips

Annons

Så hittar du den perfekta grillen

weber grill

Nu när sommaren äntligen är här för att stanna (peppar, peppar, ta i trä) så är jag övertygad om att flertalet är intresserade av att veta vilken grill som bör inhandlas för att avnjuta sommaren fullt ut. Lugn, bara lugn jag kommer att gå igenom de viktigaste aspekterna inför ditt köp.

Vanligast är att man grillar med någon sorts kolgrill. Varför undrar kanske du? Jo givetvis för smaken.
Så vad ska man då tänka på?

Först och främst så får vi se till hur ditt behov och situation ser ut. Är du ute efter en grill att ta med var du än befinner dig eller har du planerat att enbart använda den hemma? Om det är så att du ska ta med grillen på semestern, till stugan eller vad du nu kan tänkas vilja grilla så är en bärbar grill ett helt perfekt alternativ för dig.

Ska du däremot grilla hemma så blir följdfrågan istället: Hur bor du? Nu undrar du kanske varför jag frågar det? Jo för att lite beroende på boendesituation (om du bor i lägenhet, har uteplats eller rent av en egen tomt) så väljer vi grill därefter.

Bor du i lägenhet?
Är det tillåtet att grilla med kolgrill/gasolgrill? Svaret på denna fråga är oftast nej och då återstår egentligen bara ett alternativ och det är att införskaffa en elgrill. Det blir inte riktigt samma sak att grilla på en elgrill som kolgrill/gasolgrill det kan jag hålla med om, men kom ihåg att grillat alltid är grillat!

Bor du i hus?
Vad föredrar du? Gasol- eller kolgrill? Oftast är valet enkelt och det vanligaste är att man vill åt smaken som blir när man grillar med kol.

Kan du nu berätta vilken grill jag ska välja?
Riktigt så enkelt är det inte. Det beror som sagt lite på hur situationen ser ut och ditt användningsområde.
Ska du ta med grillen på utflykt, på semestern eller till sommarstugan så är det givna alternativet en portabel kolgrill.
Om du däremot grillar hemma så är det du själv som bestämmer det du föredrar (kolgrill eller gasolgrill).

Ett sista alternativ utöver vanlig grillning är ju även att du kan röka exempelvis fisk men även kött och korv. Då är du ute efter en så kallad smoker eller rök på svenska. Just fisk får en väldigt god smak när man röker den och vid rökning så används antingen kallrökning eller varmrökning. Det som skiljer kallrökt från varmrökt är som namnen säger olika temperaturer.

Kommentarer

Kommentera

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
Annons
stats